VCA-certificering

Daar waar werk uitbesteed wordt is het VCA-certificaat dé norm voor veilig werken. VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid Milieu) Checklist Aannemers. Wij bieden het complete traject tot VCA-certificering, inclusief VCA-handboek en intensieve ondersteuning. De risico-inventarisatie en -evaluatie is optioneel.

VCA*, VCA** en VCA petrochemie

VCA is onder te verdelen in drie certificeringen:

  • VCA* is met name gericht op de eisen op de werkvloer
  • VCA** certificering kent daarboven een aantal organisatie-eisen en een aantal aanvullende vragen
  • VCA petrochemie komt overeen met VCA**, waarbij een aantal aanvullende vragen verplicht is gesteld.

Hoe werkt VCA-certificering?

Om VCA-gecertificeerd te worden, moeten de medewerkers een VCA-cursus volgen en moet uw organisatie voldoen aan de vragen in de VCA-checklist. De vragen die hier in staan hebben betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) en u moet kunnen aantonen dat uw organisatie voldoet aan de eisen uit deze vragen. Middels een VCA-handboek beschrijft u de veiligheidsprocedures in uw bedrijf om aan de VCA-checklist te voldoen. Een onafhankelijke instantie beoordeelt uw bedrijf en reikt het VCA-certificaat uit. Een gecertificeerd VCA-systeem biedt uw bedrijf de volgende voordelen:

  • u voldoet tevens aan de verplichtingen vanuit de Arbo-wet
  • veiligheidsbewustzijn bij medewerkers
  • betere organisatie t.a.v. werken op locatie
  • 'in business' blijven bij opdrachtgevers die VCA eisen Door het doorlopen van een strak stappenplan zetten wij een goed werkend, maar zeer praktisch VCA-systeem neer in uw organisatie. Swicon heeft een ruime ervaring in diverse branches en begeleidt u graag naar VCA certificering.

Contact opnemen
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.