Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

VCA certificering

De noodzakelijke VCA certificering voor aannemers

Voor een aannemer of bouwbedrijf is een VCA certificering noodzakelijk. Uiteraard ben je als aannemer gebonden aan de strenge eisen van arbowetgeving, maar de VCA certificering biedt meer. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit zijn belangrijke thema´s, waar klanten op selecteren als zij op zoek zijn naar een aannemer. Wanneer klanten weten dat jij VCA gecertificeerd bent, dan hoeven zij hierover geen twijfels te hebben. Met een VCA certificering voldoe je automatisch al aan de verplichtingen die voortvloeien uit de arbowetgeving. Tevens zorg je met de implementatie voor bewustzijn bij het personeel, zodat je bouwt aan een betere organisatie.

 

Wat is er nodig om VCA gecertificeerd te worden?

De VCA certificering houdt in, dat je voldoet aan de zogenaamde VCA-checklist. Dit is letterlijk een checklist waar je als bedrijf aan moet voldoen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Jouw medewerkers spelen de hoofdrol in het behalen van een VCA certificering. Het is namelijk zo, dat alle medewerkers een VCA-cursus moeten volgen. Tijdens deze cursus leren zij hoe zij om moeten gaan met vraagstukken over veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer. Door middel van een VCA-handboek beschrijf je de procedures die uitgevoerd worden om te komen tot de uitvoer van de VCA-checklist. Na een positieve audit door een onafhankelijke keuringsinstantie, wordt je VCA gecertificeerd.

 

Met Swicon kun je een VCA certificering behalen

Eigenlijk is het als aannemersbedrijf vanzelfsprekend dat je VCA gecertificeerd bent. Hiermee creëer je een betere veiligheidsbewustzijn bij je personeel, werk je veiliger en het certificaat straalt betrouwbaarheid uit. Bij aanbestedingen en eisen van opdrachtgevers, is een VCA certificering veelal vereist. Wil jij ook een VCA certificering behalen? Neem dan contact op met Swicon. Wij begeleiden jou en je medewerkers stap voor stap door het traject, zodat jij al snel voldoet aan alle eisen van de VCA-checklist. Wil jij ook onze hulp bij het behalen van een VCA certificering? Neem contact met ons op, dan leggen we je graag alles uit.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.