Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

Co2 certificaat

Wil jij een CO2 certificaat behalen?

Het is tegenwoordig erg belangrijk dat je als bedrijf laat zien dat je een milieuvriendelijk en duurzaam beleid hanteert. Meer nog dan ooit, kiezen potentiële klanten hun leveranciers op basis van duurzaamheid. Bij aanbestedingen worden bedrijven ook veel strenger beoordeeld op hun duurzame beleid en het behalen van een CO2 certificaat kan tot een fictieve korting op de prijs leiden. Een CO2 certificaat staat onder het beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) en is in korte tijd steeds belangrijker geworden voor het bedrijfsleven. Wil jij ook een CO2 certificaat? Dan moet je de CO2 prestatieladder invoeren in je organisatie.

 

Hoe bereik je CO2 certificering met de CO2 prestatieladder?

Wanneer jij de CO2 prestatieladder wilt invoeren, dan ga je in eerste instantie aan de slag om de uitstoot van CO2 binnen je eigen organisatie te beperken. Binnen de CO2 prestatieladder zijn hier drie treden voor. Wanneer je op de hoogste trede staat, dan kun je gaan voor trede 4 & 5. Deze treden staan voor het beperken van de CO2 uitstoot in je eigen sector en keten. Zo help je mee om branchegerelateerd de totale CO2 uitstoot te verminderen. Om een CO2-reductie te bereiken is het belangrijk om inzicht te krijgen van de energiestromen binnen de organisatie en om doelstellingen te formuleren die de uitstoot van CO2 beperken. Hierbij kan Swicon je begeleiden.

 

Met begeleiding van Swicon een CO2 certificaat behalen

Een CO2 certificaat behalen vergt wel wat van je organisatie. Er zullen bepaalde CO2-reducerende maatregelen doorgevoerd moeten worden en dit is van invloed op je bedrijfsprocessen en mogelijk ook op de manier van werken. Mede omdat dit een complex proces kan zijn, kun je hiervoor aankloppen bij Swicon. Wij houden ons bezig met het begeleiden van bedrijven naar een bepaalde vorm van certificering. Ook om een CO2 certificaat te behalen, mag je gebruikmaken van onze kennis en ervaring. Wil je meer weten over hoe wij je kunnen begeleiden? Neem dan snel contact met ons op.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.