Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

ISO 1702

Laat je accrediteren middels de normen van de ISO 1702 serie

Inspecties, controles en ijkingen zijn taken die veelal worden uitgevoerd door officiële keuringsinstanties en (medische) laboratoria. Het is uitermate belangrijk, dat deze instellingen betrouwbaar zijn. Als keuringsinstantie, zijn deze instanties veelal de zogenaamde ´derde of onafhankelijke partij´ die voor bedrijven garanties afgeven voor hun producten of diensten. Keuringen moeten volgens een standaard en betrouwbare procedure lopen, zodat er geen discussie kan ontstaan over de uitkomst. Ben jij een keuringsinstantie of laboratorium? Dan kun jij je betrouwbaarheid bewijzen door je te accrediteren, oftewel officieel laten erkennen. Met een certificaat uit de ISO 1702 serie bevestig jij de betrouwbaarheid van jouw organisatie.

 

Welk soort ISO 1702 certificaat is voor jou van toepassing?

Een ISO 1702 certificaat kan één van de certificaten uit de 1702 serie zijn. Welke voor jou van toepassing is, is vooral afhankelijk van de branche waarin je actief bent en je activiteiten. Om je volgens de ISO 1702 normen te accrediteren, geef je aan dat je competent bent om keuringen, tests of certificeringen uit te voeren. Onder de 1702 certificering vallen diverse andere certificaten, zoals de 17020, 17025 en 17065 normen. Zo volg je met de ISO 17020 de algemene normen voor bedrijven die keuringen uitvoeren. ISO 17025 is specifiek gericht op accreditatie van laboratoria en ISO 17065 voor certificatie-instellingen. Een ISO 1702 certificaat krijg je na controle door de Raad voor Accreditatie (RvA). 

 

Met begeleiding van Swicon een ISO 1702 certificering behalen

Wanneer je het hele certificeringstraject voor ISO 1702 doorloopt, dan weet je zeker dat je aan hoogwaardige kwaliteitsnormen voldoet. Met een ISO 1702 accreditering presenteer jij jezelf als een betrouwbare keurings- of certificeringsinstelling. Wel kan het nodig zijn, om met begeleiding een ISO 1702 certificering te behalen. Vanwege de impact op je organisatie, kan Swicon je veel werk uit handen nemen. Zo zal de implementatie sneller, efficiënter en zonder obstakels verlopen en krijg je van ons de beste adviezen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.