Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

ISO 17020

ISO 17020 geeft je deskundigheid als keuringsinstantie aan

Als keuringsinstantie, wordt er van jou deskundigheid verwacht en dien je onafhankelijk te zijn. Keuringsinstanties keuren doorgaans producten en/of diensten van bedrijven en geven een garantie af dat het product of de dienst in orde is. Deskundigheid en onafhankelijkheid zijn vanzelfsprekend als keuringsinstantie. Er mag een enkele twijfel bestaan over de keuringsresultaten. Hoe je keurt en aan welke eisen de keuring moet voldoen, mag je in principe zelf bepalen. Echter, als je toetst volgens de geldende nationale of internationale norm, dan vergroot dit je betrouwbaarheid. De meest betrouwbare norm voor keuringsinstanties is ISO 17020.

 

Hoe kom je in het bezit van een ISO 17020 certificaat?

Voor het behalen van een ISO 17020 certificaat moeten je bedrijfsprocessen om te komen tot een betrouwbare keuring, voldoen aan strenge eisen. Als je nog niet de ISO 17020 norm volgt, dan kan dit grote veranderingen inhouden voor je organisatie. Het is van belang dat je volledige beheersing van de processen hebt en dit kan niet zonder een goed functionerend managementsysteem. Een managementsysteem legt de processen vast die je moet volgen. Dit zorgt voor efficiëntere werkprocessen, maar nog belangrijker is het, dat je grip en controle krijgt. Wanneer je een ISO 17020 certificaat behaalt, dan ben je ook internationaal gecertificeerd. 

 

Met Swicon een ISO 17020 certificering behalen

Een ISO 17020 certificering behalen doe je niet zomaar even. Dit houdt in dat je bepaalde werkprocessen invoert en een managementsysteem om je bedrijfsprocessen te beheersen. Omdat implementatie een behoorlijke impact kan hebben op je organisatie en je misschien niet alle expertise in huis hebt, kun je Swicon inschakelen voor begeleiding. Wij zorgen ervoor dat een ISO 17020 certificering behalen zonder moeite lukt. Wij begeleiden je tijdens iedere stap in het traject met deskundig advies. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op of vul het contactformulier in, wij vertellen je graag wat wij voor je kunnen betekenen.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.