Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

ISO 27001 certificering

Goede informatiebeveiliging met een ISO 27001 certificering

Na een overgangsperiode van twee jaar, werd in 2018 op Europees niveau de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. In Nederland wordt deze wetgeving afgekort als privacywet. Bedrijven en organisaties moesten vanaf toen voldoen aan veel strengere regelgeving rondom de data- en informatiebeveiliging. Ondanks deze strengere AVG wetgeving, blijft informatiebeveiliging in het bedrijfsleven nog een belangrijk thema waar nog veel te verbeteren valt. Vooral als je actief bent in een branche waar je veel te maken krijgt met de opslag, verwerking en uitwisseling van informatie, dan is een ISO 27001 certificering een noodzakelijke aanvulling om jouw betrouwbaarheid te waarborgen.

 

Wat is een ISO 27001 certificaat?

Beveiliging van data en informatie is voor het bedrijfsleven tegenwoordig essentieel. Vooral omdat je als bedrijf niet meer zonder digitalisering kunt, is data soms extreem kwetsbaar. Denk alleen al aan het feit dat je systemen gehackt kunnen worden. Gevoelige data kan dan gestolen worden of zelfs in openbaarheid worden gebracht en hiermee schend je de AVG wetgeving. Het ISO 27001 certificaat geeft niet alleen aan je klanten en relaties weer dat hun persoonlijke gegevens bij jou in veilige handen zijn. Het geeft je ook de mogelijkheid om efficiënt een managementsysteem voor informatiebeveiliging op te zetten, zodat je informatie beter kunt beheren en onderhouden. 

 

Een ISO 27001 certificering behalen met behulp van Swicon

Maak jij je zorgen over de informatiebeveiliging binnen jouw organisatie? Of wil jij juist aan je klanten laten zien dat je goed met informatie en data omgaat? Door een ISO 27001 certificering te behalen, bevestig je dat jij alles in orde hebt. Met het implementeren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging volgens de ISO 27001 normen, voer je op gerichte en efficiënte wijze het managementsysteem in. Wanneer jezelf niet de kennis in huis hebt, schakel dan de experts van Swicon in. Wij begeleiden je tijdens de implementatie en helpen je het proces door te komen. Wil jij ook een ISO 27001 certificering? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.