Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

ISO 9001 bouw

Waarom ISO 9001 in de bouw zo belangrijk is

Aannemers en bouwondernemingen krijgen met steeds meer eisen te maken omtrent de invulling van hun projecten. Uiteraard speelt risicomanagement hier een zeer belangrijke rol in. In de bouw is er altijd een veiligheidsrisico aanwezig. Nu wordt van overheidswege al strenge eisen opgelegd omtrent het veiligheidsvraagstuk in de bouw. Het is de basis van waar een bouwbedrijf aan moet voldoen. Daarnaast is de opgeleverde kwaliteit van de projecten een andere strenge eis. Als aannemer kun je met een ISO 9001 voor de bouw, aantonen dat jij hoogwaardige kwaliteit van jouw bouwprojecten serieus neemt. Laat je daarom certificeren met een ISO 9001 voor de bouw, dan wordt eventuele twijfel over de geleverde kwaliteit weggenomen.

 

Wat houdt een ISO certificering in de bouw in?

Een ISO certificering in de bouw kan niet gedeeltelijk of voor bepaalde afdelingen ingevoerd worden. Een ISO certificering in de bouw is van invloed op de gehele organisatie. Er zijn diverse randvoorwaarden waar je aan moet voldoen om je projecten succesvol op te leveren. Denk aan een efficiënte inrichting van de organisatie, goed leiderschap, een duidelijk acquisitie- en projectproces en capabele en gemotiveerde medewerkers. Om aan deze randvoorwaarden te voldoen, is de invoering van een managementsysteem noodzakelijk. Het is juist de implementatie van een ISO certificering in de bouw, dat ook de invoering van een degelijk en transparant managementsysteem mogelijk maakt. 

 

Met Swicon een ISO 9001 voor de bouw behalen

Een ISO 9001 voor de bouw behalen, heeft impact op jouw organisatie. Omdat je soms aan extra randvoorwaarden moet voldoen, houdt dit voor de medewerkers een mentaliteitsverandering in. Het spreekt daarom voor zich, dat de implementatie van ISO 9001 geen gemakkelijk proces is. Tijdens dit proces kun je je laten begeleiden door Swicon. Wij weten wat er in jouw organisatie omgaat en wat er komt kijken bij het implementeren van de ISO 9001 norm. Met onze begeleiding, zal implementatie relatief gemakkelijk gaan. Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.