Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

Milieucertificaat

Waarom als bedrijf in het bezit zijn van een milieucertificaat?

Voor bedrijven en instellingen is het tegenwoordig erg belangrijk om te laten zien dat men duurzaamheid serieus neemt. (Potentiële) klanten selecteren tegenwoordig hun leveranciers op de mate van duurzaamheid. Als jij geen aantoonbaar duurzame organisatie bent, dan kun je hierdoor zelfs klanten verliezen. Daarnaast staat de CO2-uitstoot ook steeds vaker centraal in aanbestedingscontracten en zul je verplicht een milieucertificaat moeten behalen. Een dergelijke milieucertificaat kan je een fictieve korting opleveren bij aanbestedingscontracten. Een milieucertificaat die voor bedrijven steeds belangrijker wordt, is de CO2 prestatieladder. 

 

Wat houdt een milieucertificering met de CO2 prestatieladder in?

De milieucertificering met de CO2 prestatieladder, houdt in dat je je binnen en eventueel ook buiten de organisatie bezighoudt met CO2-reductie. De naam CO2 prestatieladder zegt eigenlijk al hoe het systeem in elkaar zit. Afhankelijk van de duurzame maatregelen die je binnen de organisatie treft, klim je een trede hoger. De ladder is opgedeeld in twee helften. De ene helft bestaat uit een drietal treden en betreft alle CO2-reductie maatregelen die je treft binnen je eigen bedrijf. De andere helft bestaat uit de treden 4 & 5. Wanneer jouw organisatie dusdanig duurzaam is dat je de hoogste trede behaald hebt, is het tijd om je te bekommeren om de CO2-reductie in je eigen keten en sector. Dit betreffen de streden 4 & 5. 

 

Een milieucertificaat behalen met de adviezen van Swicon

Met een milieucertificaat geef jij aan dat jouw bedrijf bewust is van de impact van je activiteiten op het milieu en dat je de nodige maatregelen doorgevoerd hebt. Maatregelen die ervoor zorgen dat je minder CO2 uitstoot en zelfs CO2-neutraal wordt. Om dit te bereiken, schakel je het beste Swicon in. Wij begeleiden bedrijven bij diverse soorten certificering en ook voor een milieucertificaat behalen kun je bij ons terecht. De implementatie van de maatregelen zal met onze hulp gemakkelijker gaan en wij nemen je veel werk uit handen. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over hoe wij je kunnen begeleiden bij het behalen van een milieucertificaat.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.