Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

NEN 4400

Wanneer moet je een NEN 4400 certificering hebben?

Uitzend- en detacheringsbureaus, maar ook payrollbedrijven, hebben als bedrijfsactiviteit het beschikbaar stellen van arbeidskrachten aan hun opdrachtgevers. De opdrachtgevers willen dan ook op betrouwbare wijze personeel inlenen. Personeel met kennis van zaken en die ook volgens de regels van de Nederlandse wet zijn aangenomen en worden uitgeleend. Opdrachtgevers kunnen daarom bepaalde eisen stellen aan jou als uitzend- of detacheringsbureau. Met een NEN 4400 certificering, geef je aan dat jij alles in orde hebt en aan je financiële verplichtingen voldoet. De NEN 4400 certificering is een verplicht onderdeel van de VCU certificering. 

 

Kun jij wel NEN 4400 advies gebruiken?

Met de NEN 4400 certificering maak je een betrouwbare indruk en beperk je de risico´s voor je opdrachtgevers. Met een NEN 4400 certificering verplicht jij jezelf om te voldoen aan het doen van aangiftes en afdrachten van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies. Tevens moet je volgens de NEN 4400 certificering de identiteitsadministratie in orde hebben. Medewerkers hebben een ID-bewijs overlegd en zijn dus gerechtigd om in Nederland te werken. Dit zijn overigens geen regels die enkel door de NEN 4400 certificering vereist zijn. Aan bepaalde eisen voldoe je al, omdat dit wettelijke regels zijn. Aangezien NEN 4400 ook onderdeel is van de VCU certificering, kun je ongetwijfeld wel wat NEN 4400 advies gebruiken van de experts van Swicon. 

 

Met Swicon een NEN 4400 behalen

Wil jij een NEN 4400 behalen? Hierdoor regel je aantoonbaar enkele zaken voor je opdrachtgevers door middel van een managementsysteem. Met dit managementsysteem toon jij eenvoudig aan dat je voldoet aan het doen van aangifte van loon- en omzetbelasting en dat je ook de afdrachten doet. Verder is een controle op de personeelsdossiers een onderdeel van de audits, zodat je kunt aantonen dat iedere medewerker legaal aan het werk is. Wanneer je onvoldoende kennis in huis hebt voor het opzetten van een dergelijk managementsysteem, neem dan contact op met Swicon. Wij kunnen je adviseren en begeleiden bij een NEN 4400 behalen en implementeren bij jou een efficiënt werkend managementsysteem.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.