Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

Bewijs je betrouwbaarheid met een NEN 4400-1 certificering

Uitzend- en detacheringsbureaus, (onder)aannemers en payrollbedrijven zijn voor hun bedrijfsactiviteiten afhankelijk van opdrachtgevers. Wanneer je aan je opdrachtgever wilt laten zien dat jij een betrouwbare partner bent, dan kan dit met een NEN 4400-1 certificering. Naast een NEN 4400-1 certificering, zul je vaak ook te maken krijgen met een VCU certificering. De NEN 4400-1 certificering is namelijk een verplicht onderdeel van de VCU. Met een VCU certificering toon je aan dat je alles in orde hebt met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. Met NEN 4400-1 geef je aan je ook financieel in orde bent en dus je omzetbelasting en loonheffingen betaalt.

 

Wat houdt een NEN 4400-1 certificaat in?

Wanneer jij als (onder)aannemer niet voldoet aan je financiële verplichtingen, dan kan je opdrachtgever hier moeilijkheden mee krijgen. Daarom is een NEN 4400-1 certificaat niet alleen belangrijk voor jouw organisatie, zeker ook voor je opdrachtgevers. Doe jij aangifte en afdracht van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies? Daarnaast moet je aantonen dat je een goede administratie volgt. Je hebt legale werknemers in dienst, die voldoen aan de identiteitscontrole. Op zich is dit niet zo lastig als de implementatie van een VCU certificering, want wettelijk gezien voldoe je normaliter al aan veel van deze vereisten. Het traject bestaat vooral uit inspecties en vervolginspecties. Je onderneming wordt dan opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA).

 

Een NEN 4400-1 certificering behalen met hulp van Swicon

Wil jij een NEN 4400-1 certificering behalen, dan zal dit doorgaans onderdeel zijn van een VCU certificering. Schakel hiervoor een expert in die kennis en ervaring heeft het begeleiden van bedrijven bij certificering. Bij Swicon hebben wij al vele bedrijven ondersteuning geboden bij het behalen van hun NEN 4400-1 certificaat. Wij weten wat jij nodig hebt om dit certificaat te behalen en geven je deskundige adviezen. Samen met het VCU certificaat, toon jij je als een betrouwbare partner voor je opdrachtgevers.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.