Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

NEN 4400 certificaat

Moet jij in het bezit zijn van een NEN 4400 certificaat?

Een NEN 4400 certificaat is zeer veel gevraagd in de uitzend- en detacheringsbranche. Het certificaat maakt zelfs verplicht onderdeel uit van de VCU certificatie, waarbij je als uitzendbureau aan je opdrachtgevers duidelijk maakt dat het ingeleende personeel bewust is van de veiligheidsrisico´s op de werkvloer. Het NEN 4400 certificaat geeft je opdrachtgevers nog meer zekerheid. Hiermee geef je aan dat je voldoet aan alle financiële verplichtingen, zoals het doen van afgiftes en afdrachten van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies. Hiermee verklein je de risico´s voor je opdrachtgevers. 

 

Hoe kun je een NEN 4400 certificaat behalen?

Het NEN 4400 certificaat bestaat uit een drietal delen. NEN 4400-1 betreft enkel Nederlandse ondernemingen, terwijl NEN 4400-2 bedoeld is voor ondernemingen buiten Nederland. ZZP´ers krijgen dan weer een NEN 4400-3 certificaat. De invoering van een NEN 4400 certificaat doe je het beste volgens een strak stappenplan. Hierbij wordt de huidige situatie bepaald en een plan opgezet om tot een verbeterde situatie te komen volgens de NEN 4400 norm. De belangrijkste stap is het opzetten en implementeren van een managementsysteem om op gemakkelijke wijze aan te tonen dat jij aan alle vereisten van de NEN 4400 certificering voldoet. Zo kun je aantonen dat jij je belastingen en premies betaalt en een degelijke en wettelijk bepaalde identiteitscontrole uitvoert. 

 

Met Swicon krijg je ondersteuning bij een NEN 4400 certificaat behalen

Het kan nodig zijn dat je ondersteuning bij een NEN 4400 certificaat behalen nodig hebt. De implementatie van een managementsysteem vindt doorgaans nooit zonder slag of stoot plaats. Het heeft impact op de organisatie en ondertussen moeten de werkprocessen doorgang blijven vinden. Schakel hiervoor Swicon in. Wij zijn zeer ervaren in het begeleiden van bedrijven naar een certificering. Wij halen je veel werk uit handen en tevens begeleiden wij je stap voor stap tijdens het implementeren van een managementsysteem. Wil jij ook ondersteuning bij het behalen van een NEN 4400 certificaat? Neem dan gerust contact met ons op en laat je uitgebreid voorlichten.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.