Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

NEN-EN 1090 certificering

Heb jij een NEN-EN 1090 certificering nodig?

Alle bedrijven die aluminium en staal verwerken zijn verplicht om zich NEN-EN 1090 te certificeren. Maar de norm is niet alleen voor luminium- en staalverwerkende bedrijven. Bedrijven die met aluminium en stalen constructies van doen hebben, kunnen ook belang bij een NEN-EN 1090 certificering hebben. Denk aan aannemers, constructeurs, ontwerpers en ingenieursbureau´s. Wanneer je een NEN-EN 1090 certificering hebt als aluminium- of staalverwerkende onderneming, dan mag je de bekende Europese CE verklaring opstellen voor je stalen en aluminium constructieonderdelen. Dit is vanaf 2014 zelfs verplicht. Voor het leveren onder eigen naam van staal- en aluminiumconstructies zonder een CE verklaring, kun je een boete krijgen. Vandaar ook dat de NEN-EN 1090 certificering een verplichting is voor deze bedrijven. 

 

Vraag zeker om NEN-EN 1090 certificering advies

Zonder een NEN-EN 1090 certificering kun je als staalverwerkende organisatie eigenlijk niets. Om het CE keurmerk op je staalconstructies aan te brengen, heb je een FPC nodig op basis van de NEN-EN 1090 certificering. FPC staat voor Factory Production Control en garandeert aan de hand van bepaalde procedures de geleverde kwaliteit. Deze procedures moet je volgens de NEN-EN 1090 certificering doorlopen, zodat je klanten overtuigt zijn van de hoogwaardige kwaliteit van jouw staal en aluminium. De implementatie van NEN-EN 1090 certificering loopt via een stappenplan waar enige expertise voor nodig is. Als je deze expertise niet hebt, vraag dan om NEN-EN 1090 certificering advies bij de experts van Swicon. 

 

Met behulp van Swicon een NEN-EN 1090 certificering behalen

Als een aluminium- of staalverwerkende organisatie, kun je niet zonder een NEN-EN 1090 certificering. Wil je deskundige begeleiding en advies? Neem dan contact op met Swicon. Omdat de NEN-EN 1090 certificering zeer uitgebreid is, bieden wij een totaalpakket aan. Naast de NEN-EN 1090 certificatie, voer je tegelijkertijd ook de FCP normering in en ISO 3834 voor als je staal last. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij zijn zowel telefonisch als per e-mail te bereiken.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.