Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

SCL certificering

Wil jij de SCL certificering in je organisatie invoeren?

Volgens de ViA (Veiligheid in Aanbestedingen), moet jij de Safety Culture Ladder (SCL) in je organisatie invoeren. Op dit moment geldt de verplichting voor aanbestedingscontracten, dat je SCL trede 2 hebt behaald. Dit wordt vanaf 2024 verhoogd naar trede 3. Dit kan inhouden dat er nog wat stappen te nemen zijn in jouw bedrijf, om de veiligheid beter in de organisatie te integreren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de SCL certificering in je organisatie door te voeren. Veelal bestaat de certificering uit audits, waarbij gecheckt wordt in hoeverre jij de maatregelen hebt doorgevoerd en op welke trede van de veiligheidsladder je staat. 

 

Welk soort SCL certificaat wil ga je behalen?

Om als organisatie aan de ViA te voldoen, moet je de SCL invoeren. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Veelal houdt dit in, dat er voor een SCL certificaat audits worden uitgevoerd. Dit zijn de mogelijkheden voor de invoering van SCL:

  • SCL Original: je ontvangt voor 3 jaar een SCL certificaat, met jaarlijks een opvolgingsaudit. Dit is een 100% audit.
  • SCL: hetzelfde als SCL Original, maar dan met 40% audit.
  • SCL Light: na een beoordelingsaudit, krijg je geen certificaat, maar een statement. Bij de opvolgingsaudit is een actieplan nodig. 
  • Approved Self Assessment: hierbij krijg je ook geen certificaat, maar een statement. Om de twee jaar vindt een check plaats voor verlenging van het statement. 

 

Met Swicon een SCL certificering behalen

Wil jij ook een SCL certificering behalen? De invoering van een SCL certificering gaat gepaard met bewustwording over de veiligheidssituatie op de werkvloer en treft je gehele organisatie en alle bedrijfsprocessen. Laat je hierbij daarom begeleiden door Swicon. Wij hebben de expertise en ervaring om je professioneel te begeleiden naar een SCL certificering. Hierbij staan wij naast jou tijdens iedere stap in het traject en krijg je van ons deskundige adviezen. Neem contact met ons op, om succesvol een SCL certificering te behalen, wij helpen je graag verder.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.