Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

SCL light certificeringen

Wat houden SCL light certificeringen in?

De Safety Culture Ladder (SCL) oftewel de veiligheidsladder, helpt jouw organisatie om een betere veiligheidscultuur te creëren en deze door te voeren in jouw bedrijfsprocessen. Wanneer je meedoet aan aanbestedingen, dan moet je volgens de ViA (Veiligheid in Aanbestedingen) verplicht de veiligheidsladder invoeren. Vanaf 2022 moet je minimaal aan trede 2 van de veiligheidsladder voldoen, wanneer je deelneemt aan een aanbesteding en vanaf 2024 is trede 3 minimaal benodigd. Vooral als jouw organisatie afhankelijk is van aanbestedingen, dan is het invoeren van de SCL noodzakelijk. Er zijn diverse varianten van de SCL, waaronder de SCL light certificeringen.

 

Hoe behaal je een SCL light certificaat?

Op basis van de tijd die je eraan wilt besteden en de risicoclassificatie, kun je kiezen uit een bepaalde variant van de veiligheidsladder. Zo kun je kiezen voor een SCL light certificaat. Of eigenlijk moet je geen certificaat zeggen, maar statement. Bij SCL light is de beoordeling bij een audit variabel. Dit komt omdat je bij de beoordeling aan minimaal 40% van de eisen van de formele eindcertificatie moet voldoen. Daarom krijg je ook geen officieel certificaat. De resultaten worden in een statement vastgelegd en is 3 jaar geldig. Na aanleiding van de statement moet je een actieplan opstellen, die wordt beoordeeld in de tussenliggende 3 jaar. In het actieplan moet je komen tot een verdere bewustzijn en invoering van veiligheidsmaatregelen binnen de organisatie. 

 

Met Swicon een SCL light certificatie behalen?

Wil jij met de invoering van de veiligheidsladder een SCL light certificatie behalen? Schakel hiervoor dan Swicon in. Als experts op het gebied van certificeringen, kunnen wij je begeleiden in het proces naar een SCL light certificatie. Samen met jou kijken wij wat er nodig is om de veiligheidsladder in jouw organisatie in te voeren en op welke manier je dit wilt doen. Je kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op en kun jij binnenkort je SCL light certificatie behalen.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.