Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

SKAO

Denk met SKAO aan je CO2 uitstoot

SKAO staat voor Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen en heeft tegenwoordig de certificering van de CO2 prestatieladder onder beheer. De CO2 klimaatladder is een vorm van certificering, waarbij bedrijven verregaande maatregelen treffen om CO2 neutraal te worden. De CO2 prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail om toe te passen in hun organisatie. In 2011 heeft SKAO het beheer van ProRail overgenomen. De eisen om te voldoen aan de SKAO CO2 prestatieladder, zijn onder andere het inzichtelijk maken van energiestromen en de CO2 voetafdruk. Verder moet je maatregelen treffen om de CO2 uitstoot te beperken en de doelstelling te hebben om te komen tot een CO2 neutrale onderneming. 

 

Wat houden de treden in van de SKAO CO2 prestatieladder?

Voor de SKAO CO2 prestatieladder kun je op diverse niveaus (treden) gecertificeerd worden. Natuurlijk is het in eerste instantie de bedoeling dat jij je richt op je eigen organisatie en hier maatregelen doorvoert om tot een CO2-reductie te komen. De CO2 prestatieladder bestaat uit 5 treden, die onderverdeeld worden in twee gedeelten. Het eerste gedeelte omvat treden of niveaus 1 t/m 3 en betreft de stappen die je neem naar een CO2-reductie van je eigen onderneming. Als jij op het hoogste niveau gecertificeerd bent, kun je overgaan naar het tweede gedeelte, met de treden 4 en 5. Hierbij richt je je op de CO2-reductie in je eigen branche en keten, het continue verbeteren van de doorgevoerde maatregelen en invloed proberen uit te oefenen buiten je eigen keten. 

 

Een SKAO CO2 certificaat behalen met Swicon

Wil jij een SKAO CO2 certificaat behalen? Dan kun je wel wat expertise en adviezen gebruiken over hoe je bepaalde verregaande maatregelen treft binnen je organisatie. Laat Swicon hier nu veel ervaring mee hebben en vele bedrijven al naar een certificering hebben begeleid. Ook jij mag onze hulp, advies en begeleiding vragen. Samen zetten wij dan de stappen voor het behalen van een SKAO CO2 certificaat en een duurzame onderneming.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.