Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

VCA bedrijfscertificaat

Neem met een VCA bedrijfscertificaat de veiligheid op de werkvloer serieus

Voor bouwbedrijven, aannemers en infrabedrijven is een VCA bedrijfscertificaat tegenwoordig standaard. Een VCA bedrijfscertificaat is dé norm geworden voor een betere veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) op de werkvloer. Met een VCA bedrijfscertificaat, voldoe je automatisch ook aan de verplichtingen vanuit de Arbowetgeving en breng jij je medewerkers bewustzijn bij betreffende de VGM op de werkvloer. VCA staat voor ´Veiligheid, gezondheid, milieu Checklist Aannemers´ en is de meest belangrijke certificering voor de bouwbranche. Wanneer jouw bedrijf voldoet aan alle eisen van de checklist, is een VCA bedrijfscertificaat verzekerd. 

 

Hoe kun je een VCA bedrijfscertificering bereiken?

Een VCA bedrijfscertificering, begint bij het creëren van bewustzijn bij je medewerkers. Een VCA certificaat krijg je ook enkel als al je medewerkers een VCA-cursus hebben gevolgd. Dit is geen moeilijke cursus en geschikt voor iedereen die op de werkvloer met risico´s omtrent de VGM te maken krijgt en voor ieder niveau. Een ander belangrijk punt om aan de checklist te voldoen, is het schrijven van een handboek waarin je de veiligheidsprocedures beschrijft. Een onafhankelijke instantie beoordeelt of je aan alle eisen van de checklist voldoet, waarna je bij een positieve beoordeling het VCA certificaat ontvangt. 

 

Swicon begeleidt je tijdens het traject naar een bedrijfscertificaat VCA

Het bedrijfscertificaat VCA behalen, heeft enige impact op je organisatie. Denk alleen al aan alle medewerkers die een VCA-cursus moeten volgen en de veiligheidsmaatregelen die je moet invoeren. Doe dit daarom niet alleen, maar schakel de hulp in van Swicon. Middels een stappenplan zorgen wij voor een succesvolle invoering van een VCA managementsysteem om de veiligheid voortdurend te monitoren. Wil jij ook gebruikmaken van onze expertise en je laten begeleiden naar een bedrijfscertificaat VCA? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch of per e-mail te bereiken en je mag ook het contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.