Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

VCA Bouw

Voer ook een certificering voor VCA in de bouw in

De bouwbranche is bij uitstek een branche waar veel werk wordt uitbesteed en met onderaannemers gewerkt wordt. Het is noodzakelijk dat je als aannemer in het bezit bent van een certificaat voor VCA voor de bouw. VCA oftewel Veiligheid, gezondheid, milieu Checklist voor Aannemers, omvat een managementsysteem volgens de checklist waar je als bedrijf aan moet voldoen. Een belangrijk onderdeel van de VCA bouw checklist, is bewustwording. Daarom moeten al je medewerkers een VCA-cursus volgen. Wanneer je hieraan voldoet, ontvang je het VCA certificaat en toon jij aan dat jij alle aspecten rondom veiligheid, gezondheid en het milieu op de werkplek goed voor elkaar hebt.

 

Welk soort VCA certificering in de bouw is van toepassing voor jou?

De VCA certificering in de bouw kent enkele niveaus, weergegeven in sterren. Zo is VCA één ster specifiek van toepassing op de VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) maatregelen op de werkplek en zonder een beroep te doen op onderaannemers. VCA twee sterren, heeft betrekking op de VGM maatregelen op de werkplek, maar ook op de overige onderdelen van de organisatie en waar eventueel een beroep wordt gedaan op onderaannemers. Dan is er nog de VCA Petrochemie. Dit is gelijk aan VCA twee sterren, maar dan specifiek gericht op de petrochemie. Voor uitzend- en detacheringsbureaus is er nog de VCU certificatie.

 

Met begeleiding van Swicon een VCA certificaat in de bouw behalen

Als aannemer kun je niet zonder een VCA certificaat voor de bouw. Hiermee toon jij aan dat je medewerkers door middel van een VCA-cursus getraind zijn en bewust zijn van de gevaren op de werkvloer. Tevens heb je in je organisatie de nodige veiligheidsmaatregelen doorgevoerd. Aangezien dit niet altijd even gemakkelijk te implementeren is en de expertise wel eens ontbreekt, doe je er goed aan om je te laten begeleiden door Swicon. Wij dragen zorg voor een efficiënt proces om te komen tot een VCA certificatie. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op, dan vertellen wij je graag meer.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.