Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

VCA implementatie

Wat houdt VCA implementatie in?

Wil je als aannemer meedingen bij een uitbesteding of een opdracht binnenslepen? Dan is vaak één van de eisen van de opdrachtgever, dat je VCA gecertificeerd bent. VCA is de afkorting van Veiligheid, gezondheid, milieu Checklist Aannemers. Het is een checklist waar aannemers en bouwbedrijven aan moeten voldoen om zo hun VCA certificaat te behalen. Wanneer je te boek wilt staan als een betrouwbare aannemer, dan is VCA implementatie onontkoombaar. Met een dergelijke certificering, geef jij aan dat je zaken als veiligheid, gezondheid en milieu erg belangrijk vindt en dat dit binnen jouw organisatie goed is geregeld. 

 

Hoe kun je VCA implementeren in jouw organisatie?

Betreffende de veiligheid, gezondheid en het milieu op de fysieke werkplek, krijgt vooral jouw personeel hier rechtstreeks mee te maken. Het is dan ook de belangrijkste eis van de VCA-checklist, dat het personeel een VCA-cursus moet volgen. Tijdens de cursus wordt het bewustzijn bijgebracht over zaken als de veiligheid en het milieu op de werkvloer. Als onderdeel van de VCA implementatie, beschrijf je in een handboek hoe jij als organisatie voldoet aan alle punten van de VCA-checklist. Wanneer jij dit gereed hebt en je personeel is op cursus geweest, dan volgt er een audit om te controleren of de VCA implementeren in jouw bedrijf succesvol is geweest en ontvang je het VCA certificaat.

 

Swicon helpt je bij de implementatie van de VCA certificering

De implementatie van de VCA certificering heeft een impact op alle lagen in de organisatie. Ook je medewerkers moeten allen een VCA-cursus volgen en je moet goed kunnen aantonen hoe jij aan de VCA-checklist denkt te voldoen. Als experts op het gebied van VCA en ISO certificering, kan Swicon je begeleiden bij de implementatie van de VCA certificering. Hiervoor hebben wij een strak stappenplan, die naar de certificering leidt. Neem contact met ons op, als jij met je organisatie ook VCA gecertificeerd wilt worden.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.