Swicon is jouw partner in kwaliteit en klanttevredenheid

Vol energie je onderneming runnen - en tegelijkertijd voldoen aan alle kwaliteitseisen? Onze kwaliteitsadviseurs denken op elk niveau met je mee. Of het nu om certificering, accreditatie, kwaliteitscontrole of advisering gaat.

VCU implementatie

Is een VCU implementatie noodzakelijk voor jouw uitzendbureau?

Een VCU implementatie kan voor jou als uitzend- of detacheringsbureau noodzakelijk zijn, wanneer je personeel uitleent in risicovolle beroepen. Denk aan arbeidskrachten voor de bouwbranche. Wanneer een aannemer zelf personeel in dienst heeft, dan is een VCA certificatie vaak noodzakelijk. Dit houdt in, dat de aannemer de veiligheid, gezondheid en milieuaspecten serieus neemt en dit ook heeft omschreven in een VCA handboek. Ditzelfde principe geldt ook voor uitzend- en detacheringsbureaus, die met de veiligheids- en gezondheidsrisico´s rekening houden middels VCU certificatie. Hiervoor moet je wel een VCU implementatie uitvoeren en er wordt een audit uitgevoerd of de implementatie effectief is. 

 

Hoe moet je de VCU implementeren?

VCU staat voor ´Veiligheidschecklist Uitzend- en detacheringsbureaus´. Vaak leen je als uitzendbureau ook personeel uit aan opdrachtgevers die in een risicovolle branche actief zijn. Deze opdrachtgevers hebben hun zaken in orde en eisen ook van jou een VCU certificatie. Zo weten zij dat jij de veiligheid, gezondheid en het milieu net zo serieus neemt als zij. Een eerste stap bij een VCU implementeren, is om het betreffende personeel een VCA cursus te laten volgen. Hierdoor krijgen zij bewustzijn van de gevaren op de werkvloer. Verder moet jouw organisatie aan alle punten van de checklist voldoen en dit moet je beschrijven in het VCU handboek. Pas als de audit achter de rug is enje bekwaam bent bevonden, ontvang je het VCU certificaat.

 

Implementatie van VCU certificering met Swicon

Omdat voor de implementatie van VCU certificering best wat kennis nodig is, doe je er verstandig aan om Swicon in te schakelen. Wij nemen je veel werk uit handen tijdens het implementatietraject. Nog belangrijker is het dat wij veel kennis meebrengen, zodat al je vragen beantwoord worden en je deskundige adviezen krijgt. Wil jij ook een VCU certificaat? Bel ons, e-mail of vul het contactformulier in. Wij kunnen je alles vertellen over onze dienstverlening en hoe wij je begeleiden bij de implementatie van een VCU certificering.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!
Kwaliteit op elk niveau waarborgen?

Swicon denkt met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.